Sposób przygotowania:
Ciasto z masa serowa i mandarynkami
Cale jaja wbijamy do wysokiego garnka i ubijamy na malym ogniu dodajac cukier,caly czas kontrolujac,aby nam sie za mocno nie podgrzaly(ja co jakis czas dotykam dno garnka czy nie jest za gorace)Ubijamy okolo 15-20 min ,masa musi byc sztywna.Nastepnie dodajemy wczesniej przesiana i wymieszana z proszkiem make i delikatnie mieszamy.Piec w piekarniku nagrzanym do 180ºC,20-30 min. Mandarynki osaczyc na sitku,syrop zostawic.Cytryne umyc,zetrzec skore,sok wycisnac.Twarozek wymieszac z kwasna smietana,cukrem,sokiem i skora.Kremowke ubic z cukrem wanil i smietan-fixem(lub dodac do ubitej wczesniej namoczana i rozpuszczona zelatyne)Polaczyc z twarozkiem.Upieczony biszkopt przeciac,nasaczyc sokiem z mandarynek.Jedna polowke posmarowac 1/4 masy serowj,oblozyc mandarynkami(odlozyc pare ladniejszych na dekoracje).Na owocach rozlozyc 2/3masy,przykryc druga warstwa ciasta.Docisnac,posmarowc reszta masy ,poukladac odlozone mandarynki i posypac pisatacjami.Wstawic do lodowki na ok 1 godz
msewka
zuzi
Persik
anullka7
Sarenka
Glumanda
astra
Natala1210
jessica
pusieczek2@wp.pl
Moni008
OoOlusiaa2706
5 i do Ulubionych ;)
gabiszon
własciwie ten przepis mam od dawien dawna z jakiejs gazety i ciagle sobie obiecuje ze zrobie ale na obietnicach sie konczy.dzieki Pani Ani chyba jednak w koncu go zrobie bo aptetycznie to wyglada. POzdrawiam Pania :-) a za przepis 5!
kasiular