Sposób przygotowania:
Ciasto z masą truskawkową wg Megg
Biszkopt jasny: Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę, dodać cukier i ubić. Następnie dodawać po jednym żółtku i nadal ubijać. Na koniec dodać mąkę wraz z proszkiem i wszystko delikatnie wymieszać. Ciasto wylać na blaszke wyłożoną papierem do pieczenia i piec w tem. 180st przez 15 min. Biszkopt ciemny: Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę, dodać cukier i ubić. Następnie dodawać po jednym żółtku ciągle ubijając. Na koniec dodać mąkę, kakao oraz proszek i wszystko delikatnie wymieszać. Ciasto wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i piec w temp. 180st przez 15 min. Masa truskawkowa: Truskawki umyć i zmiksować blenderem na jednolity mus. Margarynę utrzeć z cukrem pudrem na puch i dodając po troszku musu truskawkowego cały czas ucierać. Ułożenie: Na biszkopt ciemny wyłożyć masę truskawkową, rozsmarować równomiernie i przykryć biszkoptem jasnym. Wierzch ciasta polać polewą i posypać kolorową posypką. Ciasto włożyć do lodówki do schłodzenia i stężenia masy.