Sposób przygotowania:
Ciasto z mieszanką keksowąETAP 1:
Masło z połową cukru utrzeć na pianę dodając po 1 żółtku.
ETAP 2:
Obie mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać. Do powstałej masy ucierając dodawać stopniowo mąkę na przemian z mlekiem.
ETAP 3:
Białka ze szczyptą soli i pozostałym cukrem ubić na sztywną pianę, połączyć z ciastem.
ETAP 4:
Mieszankę keksową i skórkę kandyzowaną obtoczyć w łyżce mąki. Połączyć z ciastem, dodać otartą skórkę z pomarańczy, delikatnie wymieszać.
ETAP 5:
Gotowe ciasto przełożyć do posmarowanej tłuszczem i oprószonej bułką tartą foremki keksowej o wymiarze 32/8 cm. Piec w temp 170 stopni około 45 minut. Upieczone ciasto ostudzić, oblać polewą i posypać wiórkami kokosowym.