Sposób przygotowania:
Cytrynowe ciasto piaskoweETAP 1:
1. Cukier puder utrzeć z masłem, dodać żółtka i utrzeć
na puszystą masę. Dodać startą skórkę z cytryny, sok z cytryny oraz aromat cytrynowy, dokładnie wymieszać. Następnie zmniejszyć obroty miksera, dodać mąki przesiane i wymieszane z proszkiem
do pieczenia oraz olej i ubite ze szczyptą soli na sztywno białka. Całość połączyć na jednolitą masę.
ETAP 2:
2. Ciasto wylać do formy keksowej o wymiarach 12x30 cm, wysmarowanej oliwą i posypanej bułką tartą. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni około 50 minut, wystudzić.
ETAP 3:
3. Mleczną czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i polać ciasto
a następnie udekorować kolorowymi kulkami i kwiatkami.
ETAP 4:
Dekoracja dowolna :)
krevvetka
LauraLaura
skuter5