Sposób przygotowania:
Ciasto z mleka na zimno
Mleko skondensowane niesłodkie dobrze schłodzić.
Ubić mleko na sztywno mikserem, podzielić na 4 części.
Każdą galaretkę rozpuścić w ok.400 ml przegotowanej gorącej wody, ostudzić.
Każdą z nich wymieszać z 1/2 szkl.galaretki w innym kolorze.
Tortownicę wysmarować masłem i wysypać tartą bułką.
Wylewać to tortownicy na przemian warstwy tężejących pianek i galaretek w tym samym kolorze.
Po wylaniu każdej warstwy tortownicę wstawić do lodówki na 20 minut.
Na wierzchu pianki ułożyć umyte, osączone i oszypułkowane truskawki , zalać galaretką, wstawić do lodówki, wstawić na 2 godziny do lodówki
Ubić mleko na sztywno mikserem, podzielić na 4 części.
Każdą galaretkę rozpuścić w ok.400 ml przegotowanej gorącej wody, ostudzić.
Każdą z nich wymieszać z 1/2 szkl.galaretki w innym kolorze.
Tortownicę wysmarować masłem i wysypać tartą bułką.
Wylewać to tortownicy na przemian warstwy tężejących pianek i galaretek w tym samym kolorze.
Po wylaniu każdej warstwy tortownicę wstawić do lodówki na 20 minut.
Na wierzchu pianki ułożyć umyte, osączone i oszypułkowane truskawki , zalać galaretką, wstawić do lodówki, wstawić na 2 godziny do lodówki