Sposób przygotowania:
Ciasto z nieszpułkami i rabarbarem
1) Do miski wsypujemy mąkę, cukier i sodę oczyszczoną. Wbijamy jajka, wlewamy mleko i miksujemy. Na koniec dodajemy kaszę mannę i ponownie miksujemy.
2) Połowę masy przekładamy do korytka. Nieszpułki obieramy, przekrawamy na pół, wyciągamy pestki, kroimy w dowolne kształty (proponuję kroić w grubsze plasterki) i układamy na masie.
3) Następnie zalewamy nieszpułki drugą połową masy.
4) Rabarbar myjemy i drobno kroimy. Na wierzchu układamy nieszpułki i rabarbar, posypujemy cukrem wanilinowym.
4) Pieczemy przez ok. 60 minut w 180 stopniach.
2) Połowę masy przekładamy do korytka. Nieszpułki obieramy, przekrawamy na pół, wyciągamy pestki, kroimy w dowolne kształty (proponuję kroić w grubsze plasterki) i układamy na masie.
3) Następnie zalewamy nieszpułki drugą połową masy.
4) Rabarbar myjemy i drobno kroimy. Na wierzchu układamy nieszpułki i rabarbar, posypujemy cukrem wanilinowym.
4) Pieczemy przez ok. 60 minut w 180 stopniach.
SylaUla