Sposób przygotowania:
Ciasto z orzechami włoskimi i kremem kajmakowymETAP 1:
Masa orzechowa - masło rozpuścić w rondelku. Dodać miód, cukier i orzechy pokrojone na mniejsze kawałki. Wszystko razem usmażyć.
Masło pokroić w płatki i pomieszać z mąką. Dodać cukier, jajka, miód, sodę rozpuszczoną w mleku. Zagnieść ciasto. Podzielić na dwie części. Rozwałkować jeden placek do wielkości blaszki i upiec -180 stopni ok 30 min. Rozwałkować drugi placek i na niego wyłożyć masę orzechową z rondelka ( może być gorąca ) i tak samo upiec - 180 stopni ok. 30 min.
Masło roślinne utrzeć dodając masę kajmakową.
Gładki placek posmarować powidłami i wyłożyć na powidła krem kajmakowy. Przykryć plackiem z orzechami. Docisnąć.
Ciasto najlepsze jest jak poleżakuje ok 24 godz.
Smacznego.
SylaUla
ewaeu
Dziękuję...:)