Sposób przygotowania:
Ciasto z owocami
Margarynę rozpuszczamy i zostawiamy, żeby przestygła. Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę, nie przestając ubijać dodajemy po trochu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wlewamy przestudzoną margarynę i całość mieszamy. Ciasto wylewamy na średniej wielkości blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia ( jeśli nie mamy papieru to trzeba blaszkę wysmarować tłuszczem i posypać tartą bułką lub grysikiem). Na ciasto wykładamy owoce i wstawiamy do piekarnika. Jeśli wstawiam do zimnego piekarnika to czas pieczenia przy 180C wynosi ok 45min. (25min na grzałkach góra -dół, i 20 min na grzałce dolnej) Jeśli wcześniej nagrzewam piekarnik to czas sie skraca do ok 35 min. Po wyjęciu z piekarnika i lekkim przestudzeniu posypujemy ciasto cukrem pudrem i możemy podawać na stół.
Gość