Sposób przygotowania:
Ciasto z owocami 8
Przygotować niezbędne składniki na ciasto. Mąkę przesiać na drobnym sicie i włożyć do miski, margarynę posiekać w misce z mąką, sparzyć jajka, oddzielić żółtka od białek i dodać żółtka, cukier i cukier waniliowy, szczyptę soli, proszek do pieczenia i śmietanę kwaśną, następnie zagnieść ciasto, ciasto schłodzić w lodówce przez około 2 godziny a następnie podzielić na połowę i rozwałkować na grubość około 3 cm, wyłożyć nim dwie tortownice. Oba krążki piec w piekarniku nagrzanym do temp. 180-190 st. C przez około 40-50 minut. Wyjąć i ostudzić ciasta. Serki homogenizowane ubijać mikserem do powstania puszystej masy, pod koniec ubijania dodać rozpuszczoną w wodzie i schłodzoną żelatynę. Na pierwszym biszkopcie ułożyć truskawki przekrojone na połowę. Nałożyć na truskawki powstałą masę z serków. Następnie na wierzch wyłożyć drugi krążek z ciasta kruchego. Wierzch udekorować truskawkami lub innymi ulubionymi owocami.