Sposób przygotowania:
Ciasto z pomarańczą
Wykonujemy ciasto: do miseczki wsypujemy mąkę, następnie dodajemy posiekane masło, szczyptę soli, cukier i żółtka. Zagniatamy ciasto i odstawiamy na godzinę do lodówki.
W tym czasie przygotowujemy masę: Owoce dokładanie myjemy (należy wyparzyć skórkę), ścieramy razem ze skórą na tarce (usuwamy pestki). Dodajemy cukier i razem ucieramy składniki (ok 20 min). Po godzinie ciasto wyciągamy z lodówki, wkładamy na brytfannę i zapiekamy ok 20 min. w tem 180. Wyjmujemy, układamy owoce i ponownie zapiekamy przez następne 20 min, w tej samej tem. co uprzednio. Po upieczeniu udekorować orzechami i skórką pomarańczową.
W tym czasie przygotowujemy masę: Owoce dokładanie myjemy (należy wyparzyć skórkę), ścieramy razem ze skórą na tarce (usuwamy pestki). Dodajemy cukier i razem ucieramy składniki (ok 20 min). Po godzinie ciasto wyciągamy z lodówki, wkładamy na brytfannę i zapiekamy ok 20 min. w tem 180. Wyjmujemy, układamy owoce i ponownie zapiekamy przez następne 20 min, w tej samej tem. co uprzednio. Po upieczeniu udekorować orzechami i skórką pomarańczową.