Sposób przygotowania:
Ciasto z pomarańczami
Wykonanie : Białka ubić na sztywno,dodać cukier,żółtka, dobrze ubić ,dodać olej wymieszać,potem dać mąkę,proszek i kisiel i delikatnie wymieszać.Piec w temperaturze 180 stopni około pół godziny.Wykonanie ciasta pomarańczowego: Pomarańcze gotować w całości z łupami (wcześniej dobrze umyć skórkę ) przez 10 -15 minut,białka ubić z 8 łyżkami cukru,dodawać po jednym żółtku,ubić,następnie dać łyżeczkę proszku,szklankę mielonych orzechów,szklankę biszkoptów,na koniec zmielone w maszynce pomarańcze całość delikatnie wymieszać i wylać do wysmarowanej tłuszczem i wyłożonej papierem blachy.Piec około godziny w temp 170-180 stopni.Masa budyniowa Z mleka,cukru i budyniu ugotować budyń-wystudzić.Masło utrzeć ,dodać wystudzony budyń i przełożyć placek .Przełożenie : ciasto jasne-masa budyniowa-ciasto pomarańczowe - cienka warstwa masy budyniowej - galaretka pomarańczowa (2 sztuki ).SMACZNEGO :)
anullka7
lucyna19
czarownica
yola
pusieczek2@wp.pl
Natala1210