Sposób przygotowania:
Ciasto z posypką z opłatkaUpiec biszkopt
Ubić białka na sztywno, dodać cukier i nadal miksując dodawać stopniowo żółtka. Następnie wymieszać z mąką zmieszaną z proszkiem, wylać do tortownicy o średnicy 24 cm, piec ok. 20 min w temp.160 C. Wystudzony biszkopt przekroić na trzy krążki. Można nasączyć herbatą.
Przygotować masę na bazie soku
Z soku odlać odrobinę i wymieszać z proszkiem budyniowym, resztę soku zagotować dodając odrobinę cukru i wlać mieszankę i ugotować budyń, odstawić na chwilę. To samo zrobić z drugim sokiem. Jeszcze ciepłymi masami przekładać krążki biszkoptowe.
Masa czekoladowa
Budynie czekoladowe rozprowadzić w odrobinie mleka, resztę mleka zagotować z cukrem, ugotować budyń. Gdy wystygnie zmiksować z margaryną.
Nakładanie kremu
Czekoladowym kremem posmarować wierzch i boki ciasta, po czym wstawić do lodówki.
Dekoracja
Schłodzone ciasto posypać posypką lub udekorować wg uznania.
niezły kąsek
Magdalena88
ilka222