Sposób przygotowania:
Ciasto Kubuś od Mariel
Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Brytfannę nasmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Jajka umyć , oddzielić białka od żółtek.Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli.Następnie dodać cukier , a później kolejno żółtka, mąkę z proszkiem do pieczenia , miksujemy na jednolitą gładką masę. Ciasto przelać do formy i wstawić do piekarnika .piec około 25 minut. Zostawić biszkopt do wystudzenia. masa: Odlać szklankę soku , pozostały zagotować z margaryną i cukrem.Do odlanego soku wsypać budynie i dokładnie wymieszać i zalać gotujący się sok.Gdy zgęstnieje przelać ciepły na biszkopt. Pozostawić do wystudzenia. galaretkę z żelatyną rozpuścić w 1/2 szklanki wody. Śmietanę ubić na sztywno , dodać zimną galaretkę i wyłożyć równomiernie piankę na budyń. Drugą galaretkę rozpuścić w szklance wody, i wylać tężejącą na ciasto. Udekorować truskawkami.