lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Ciasto z rabarbarem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 25
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Kochani dawno mnie nie było, lecz zdrówko nie pozwalało bym mogła robić moje smakołyki. Pomału wracam do zdrowia i do pichcenia. Dziś zrobiłam ciasto z rabarbarem, wyszło przepyszne:)

Ciasto z rabarbarem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Ciasto z rabarbarem

Składniki:

  • mąka pszenna 2,1/2 szklanki
  • margaryna Kasia 1 kostka
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • jaja 4 szt
  • rabarbar umyty pokrojony w kostkę 500 g
  • cukier 1 szklanka

Sposób przygotowania:

Ciasto z rabarbarem

Wykonanie:

Rabarbar umyłam, obrałam i pokroiłam w kotkę .Zasypałam cukrem i wymieszałam. Zostawiłam na godzinę by puściło sok i rozmieszałam w tym cukier który nie zdążył się rozpuścić.

Do misy wsypałam mąkę i proszek do pieczenia( nic nie przesiewałam)

Wbiłam jaja całe oraz dodałam pół na pół rozpuszczoną margarynę. Wsypałam rabarbar z rozpuszczonym cukrem i sokiem który powstał.

Zmiksowałam chwilę i przełożyłam do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piekłam w 170 stopniach 55 minut. Wyjęłam upieczone, zostawiłam do ostygnięcia i posypałam cukrem pudrem.

Wyszło puszyste i smaczne. Gorąco polecam.

Ciasto z rabarbarem
Rabarbar umyłam, obrałam i pokroiłam w kotkę .Zasypałam cukrem i wymieszałam.
Ciasto z rabarbarem
Zmiksowałam chwilę i przełożyłam do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piekłam w 170 stopniach 55 minut.
Ciasto z rabarbarem
Wyjęłam upieczone, zostawiłam do ostygnięcia i Posypałam cukrem pudrem.