Sposób przygotowania:
Ciasto z rabarbaremWykonanie:
Rabarbar umyłam, obrałam i pokroiłam w kotkę .Zasypałam cukrem i wymieszałam. Zostawiłam na godzinę by puściło sok i rozmieszałam w tym cukier który nie zdążył się rozpuścić.
Do misy wsypałam mąkę i proszek do pieczenia( nic nie przesiewałam)
Wbiłam jaja całe oraz dodałam pół na pół rozpuszczoną margarynę. Wsypałam rabarbar z rozpuszczonym cukrem i sokiem który powstał.
Zmiksowałam chwilę i przełożyłam do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piekłam w 170 stopniach 55 minut. Wyjęłam upieczone, zostawiłam do ostygnięcia i posypałam cukrem pudrem.
Wyszło puszyste i smaczne. Gorąco polecam.
![Ciasto z rabarbarem Ciasto z rabarbarem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciasto-z-rabarbarem-539215.jpg)
![Ciasto z rabarbarem Ciasto z rabarbarem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciasto-z-rabarbarem-539216.jpg)
![Ciasto z rabarbarem Ciasto z rabarbarem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciasto-z-rabarbarem-539217.jpg)
zbysiowa
lalunia
Dziękuje bardzo , zdrówko pomału do przodu.