Sposób przygotowania:
Ciasto z rabarbaremWykonanie:
Rabarbar umyłam, obrałam i pokroiłam w kotkę .Zasypałam cukrem i wymieszałam. Zostawiłam na godzinę by puściło sok i rozmieszałam w tym cukier który nie zdążył się rozpuścić.
Do misy wsypałam mąkę i proszek do pieczenia( nic nie przesiewałam)
Wbiłam jaja całe oraz dodałam pół na pół rozpuszczoną margarynę. Wsypałam rabarbar z rozpuszczonym cukrem i sokiem który powstał.
Zmiksowałam chwilę i przełożyłam do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piekłam w 170 stopniach 55 minut. Wyjęłam upieczone, zostawiłam do ostygnięcia i posypałam cukrem pudrem.
Wyszło puszyste i smaczne. Gorąco polecam.
zbysiowa
lalunia
Dziękuje bardzo , zdrówko pomału do przodu.