Sposób przygotowania:
Ciasto z rabarbarem i jabłkami
Jajka wybijamy oddzielając żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier, żółtka, aromat, olej i wodę( może być mleko). Na koniec dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i mieszamy łyżką albo łopatką.
Ciasto przekładamy do przygotowanej dużej blaszki. Na wierzchu ciasta układamy oczyszczony i pokrojony rabarbar i pokrojone jabłka.
Pieczemy do suchego patyczka ok 40 min w 180 stopniach. Ciasto odstawiamy do wystygnięcia i można posypać cukrem pudrem.
Ciasto przekładamy do przygotowanej dużej blaszki. Na wierzchu ciasta układamy oczyszczony i pokrojony rabarbar i pokrojone jabłka.
Pieczemy do suchego patyczka ok 40 min w 180 stopniach. Ciasto odstawiamy do wystygnięcia i można posypać cukrem pudrem.