Sposób przygotowania:
Ciasto z rabarbarem i jabłkami
Rabarbar oczyszczamy i kroimy na kawałki. Jabłka obieramy i też kroimy na kawałki. Jajka wybijamy , oddzielamy białka od żółtek i białka ubijamy na sztywna pianę.
Dodajemy cukier i żółtka, majonez oraz obie mąki z proszkiem. Przekładamy do przygotowanej dużej blaszki zostawiając ok 1/3 ciasta.
Do ciasta które pozostało dodajemy kakao, dwie łyżki wody i mieszamy. Na ciasto w blaszce kładziemy przygotowany rabarbar i jabłka. Przykrywamy pozostałym nam ciastem.
Pieczemy ok 45 min w 180 stopniach. Ciasto studzimy. Budyń miksujemy z masłem,cukrem pudrem do smaku i kakao.
Przygotowanym kremem smarujemy wierzch ciasta.
Dodajemy cukier i żółtka, majonez oraz obie mąki z proszkiem. Przekładamy do przygotowanej dużej blaszki zostawiając ok 1/3 ciasta.
Do ciasta które pozostało dodajemy kakao, dwie łyżki wody i mieszamy. Na ciasto w blaszce kładziemy przygotowany rabarbar i jabłka. Przykrywamy pozostałym nam ciastem.
Pieczemy ok 45 min w 180 stopniach. Ciasto studzimy. Budyń miksujemy z masłem,cukrem pudrem do smaku i kakao.
Przygotowanym kremem smarujemy wierzch ciasta.