Sposób przygotowania:
Ciasto z rabarbarem i jabłkami
CIASTO: Na stolnicę wysypać przesiane mąki z proszkiem do pieczenia, następnie dodać: margarynę, cukier wanilinowy i cukier. Wyrobić całość dokładnie i pod koniec dodać 2 jajka. Wyrobić. Wyłożyć powstałe ciasto na wysmarowaną margaryną brytfannę. Posypać delikatnie bułką tartą. Jeśli ciasto jest zbyt mokre, dodać po trochu mąki.
NADZIENIE: Rabarbar i jabłko pozbawić skórek. Następnie pokroić w kostkę i zasypać cukrem. Całość wyłożyć na ciasto w brytfannie.
POSYPKA: Wszystkie składniki włożyć do miski i połączyć je razem ręką. Wyrobić i wstawić do lodówki na 20 minut. Po tym czasie wyjąć i skubać małe kawałki i posypać po owocach. Całość włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 st. na ok. 45-50 minut, po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
NADZIENIE: Rabarbar i jabłko pozbawić skórek. Następnie pokroić w kostkę i zasypać cukrem. Całość wyłożyć na ciasto w brytfannie.
POSYPKA: Wszystkie składniki włożyć do miski i połączyć je razem ręką. Wyrobić i wstawić do lodówki na 20 minut. Po tym czasie wyjąć i skubać małe kawałki i posypać po owocach. Całość włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 st. na ok. 45-50 minut, po upieczeniu posypać cukrem pudrem.