Sposób przygotowania:
Ciasto z sokiem z tymbarkaETAP 1:
Całe jajka ubijamy z 3/4 szklanką cukru, ubijamy przez 10 minut. Po ubijaniu wsypujemy do tego mąkę z proszkiem do pieczenia i mieszamy.
Przygotować blachę o wymiarach 34 x 24 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto wylać na blachę. Pieczemy w piekarniku w temperaturze 175 stopni pieczemy ok. 40 minut.
Biszkopt po upieczeniu studzimy i jak wystygnie to wyciągamy z blachy, pozbywamy się papieru. Biszkopt wkładamy z powrotem na blaszkę.
ETAP 2:
Z litra soku odlać szklankę i resztę zagotować. Do szklanki dać dwa budynie śmietankowe i rozmieszać. Do gotujacego soku wlać szklankę z budyniami.
Zagotować tak jak budyń. Ściągnąć z gazu i ostudzić. Po ostudzeniu wlać na biszkopt i położyć na to delicje.
ETAP 3:
Śnieżkę przegotowujemy według przepisu na opakowaniu.
Galaretkę rozpuszczamy w pół szklanki gorącej wody, dajemy żelatynę.
Po ostudzeniu galaretki, dodajemy ją do przygotowanej masy i delikatnie mieszamy.
Masę rozsmarowujemy na placku i o ostawiamy do lodówki na całą noc.