Sposób przygotowania:
Ciasto z truskawkami, brzoskwinią i rabarbarem
Masło albo margarynę roztapiamy i przestudzamy.
Truskawki jeśli są świeże świeże oczyszczamy, płuczemy i osączamy. Jeśli zaś truskawki są ze słoika dobrze je osączamy z soku. Rabarbar oczyszczamy i kroimy. Brzoskwinie myjemy,wyjmujemy pestkę i kroimy (można obrać ze skórki).
Jajka wybijamy, oddzielając żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier, żółtka, mąkę i przestudzone masło albo margarynę.
Przelewamy ok 3/4ciasta do przygotowanej dużej blaszki.
Wykładamy na ciasto przygotowane owoce. Do ciasta które zostało dodajemy kakao, wodę albo mleko i mieszamy. Zalewamy ciastem owoce.
Pieczemy do suchego patyczka ok 45 min w 180 stopniach.
Truskawki jeśli są świeże świeże oczyszczamy, płuczemy i osączamy. Jeśli zaś truskawki są ze słoika dobrze je osączamy z soku. Rabarbar oczyszczamy i kroimy. Brzoskwinie myjemy,wyjmujemy pestkę i kroimy (można obrać ze skórki).
Jajka wybijamy, oddzielając żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier, żółtka, mąkę i przestudzone masło albo margarynę.
Przelewamy ok 3/4ciasta do przygotowanej dużej blaszki.
Wykładamy na ciasto przygotowane owoce. Do ciasta które zostało dodajemy kakao, wodę albo mleko i mieszamy. Zalewamy ciastem owoce.
Pieczemy do suchego patyczka ok 45 min w 180 stopniach.