Sposób przygotowania:
Ciasto z sosem ze śliwek kalifornijskich
Śmietanę ubijamy na sztywno , dodając pod koniec cukier puder. Odstawiamy do lodówki. Mąkę przesiewamy i łączymy z proszkiem do pieczenia. Do garnka wkładamy margarynę , wodę lekko rozpuszczamy i dodajemy cukier i kakao. Mieszamy do połączenia się składników . Odstawiamy masę do ostygnięcia. Do zimnej wbijamy żółtka- mieszamy dobrze. Następnie dodajemy mąkę i jeszcze raz mieszamy. Białka ubijamy z odrobiną soli. Ubite białka dodajemy do masy i lekko mieszamy. Wlewamy ciasto do foremki. Na wierzch ciasta wkładamy połówki śliwek i wduszamy lekko. Pieczemy w 180 stopniach do suchego patyczka ok 50 min. Robimy sos na patelnie wsypujemy drugą połowę śliwek dodajemy cukier brązowy chwilę smażymy. Wlewamy wino. Mieszamy i redukujemy ,aż sos zgęstnieje. Za pomocą kręgu wycinamy kółka z ciasta. Ozdabiamy ubita śmietaną . Na talerz wlewamy sos z śliwkami na wierzch kładziemy ciasto. Serwujemy.