Sposób przygotowania:
Ciasto z czekoladą i brzoskwiniami
Utrzeć czekoladę na grubej tarce. Oddzielić białka od żółtek. Ubić białka na pianę stopniowo wsypując cukier. Dodać żółtka. zmieszać mąkę, mąkę ziemniaczaną, proszek do pieczenia i połowę utartej czekolady. Dodać do ciasta, dokładnie wymieszac wszystkie składniki. Napełnić tortownicę ciastem o średnicy 26 cm, dno formy posmarowac tłuszczem. Piec około 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni C. Wyjąc, ostudzić ciasto. Kiedy biszkopt całkiem ostygnie zdjąc brzeg formy. Osączyć brzoskwinie. Odłożyć 2 połówki brzoskwiń do dekoracji, każdą pokroić na 4 cienkie paski. Resztę pokroić na małe kawałki. Wydrążyć biszkopt nożem pozostawiając brzeg szerokości około 2cm. Pokruszyć wydrążony środek. Ubić na sztywno śmietanę wsypując stopniowo cukier waniliowy. Dodać do śmietany kawałki brzoskwiń i pokruszonego biszkopta. napełnić biszkopt śmietaną, wstawić na 1 godzinę do lodówki. Udekorować paskami brzoskwiń, posypać resztą czekolady. Brzeg biszkopta oprószyc kakao. Podawać zaraz po przygotowaniu.