jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Ciasto z syropem buraczanym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

doskonałe do kawy i herbaty na podwieczorek

Ciasto z syropem buraczanym

Składniki:

Ciasto z syropem buraczanym

 

  • 20 dag syropu buraczanego
  • 8 dag masła
  • 2 łyżki cukru
  • 1 łyżka skórki cytrynowej kandyzowanej drobno pokrojonej
  • 1 łyżka skórki pomarańczowej kandyzowanej drobno pokrojonej
  • 1 łyżeczka otartej skórki pomarańczowej
  • 2 łyżki posiekanych migdałów
  • cynamon- szczypta
  • 40 dag mąki
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • PRZYBRANIE:
  • migdały

Sposób przygotowania:

Ciasto z syropem buraczanym
Syrop buraczany masło i cukier lekko podgrzać, dokładnie wymieszać i ostudzić. Dodać kandyzowaną skórkę cytrynową i pomarańczową, otartą skórkę pomaranczową, migdały i cynamon. Wsypać mąkę i proszek do pieczenia. Ciasto dokładnie zagnieść i rozwałkować. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, rozłożyć ciasto i przybrać migdałami.
Piec 20 minut w temp. 200 stop. C.

Tagi:

buraki