Sposób przygotowania:
Ciasto z truskawkami
Miękką margarynę utrzeć z cukrem i jajkami.
Mąkę pszenną wymieszać z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia.
Wszystko wymieszać.
Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia lub wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą.
Ciasto przełożyć do formy. Na wierzchu ułożyć umyte truskawki.
Piekarnik rozgrzać do 180-190°C
Formę z ciastem wstawić do gorącego piekarnika. Piec około 35-45 minut.
Po upieczeniu i wystudzeniu ciasto posypać cukrem pudrem.
Mąkę pszenną wymieszać z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia.
Wszystko wymieszać.
Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia lub wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą.
Ciasto przełożyć do formy. Na wierzchu ułożyć umyte truskawki.
Piekarnik rozgrzać do 180-190°C
Formę z ciastem wstawić do gorącego piekarnika. Piec około 35-45 minut.
Po upieczeniu i wystudzeniu ciasto posypać cukrem pudrem.