Sposób przygotowania:
Ciasto z truskawkamiETAP 1:
Podane składniki są na dużą prostokątną blaszkę.
Blachę należy wyłożyć papierem do pieczenia lub folią spożywczą. Na dnie ułożyć herbatniki jeden przy drugim.
2 galaretki cytrynowe rozpuścić w 250ml wrzątku i wystudzić. Zimne wymieszać z serem z wiaderka.
Wylać na herbatniki. ok. 700g truskawek wyszypułkować i wrzucić do garnka, zagotować i zblendować. Wymieszać z 2 proszkami galaretek truskawkowych. Wystudzić.
Zimną śmietanę ubić i wymieszać z zimnym musem truskawkowym. Wylać na warstwę serową. Wstawić do lodówki żeby stężało. Na wierzchu poukładać resztę truskawek pokrojonych na połówki.
Pozostałe galaretki rozpuścić według przepisu na opakowaniu i wystudzić. Gdy zaczną gęstnieć wyłożyć na truskawki.
Ciasto ponownie wstawić do lodówki i schłodzić min. kilka godzin.