Sposób przygotowania:
Rabarbarowiec najlepszy z kruszonkąETAP 1:
Składniki temperatura pokojowa = miękką palmę, cukier, jajka, aromat migdałowy mikserem utrzeć do białości i spienienia, masa ma być grudkowata.
ETAP 2:
Wsypać mąkę tortową z proszkiem do pieczenia i zmiksować na gładką masę dość gęstą.
ETAP 3:
Tortownica 24 cm wyłożona papierem do pieczenia, w formie rozsmarować ciasto, wierzch posypać tartą bułką.
ETAP 4:
Rabarbar umyć przed obieraniem i wytrzeć do sucha, obrany pokroić na większe kawałki i wyłożyć na cieście, posypać cukrem.
ETAP 5:
Z podanych składników mikserem utrzeć drobną kruszonkę i rozsypać na rabarbarze.
ETAP 6:
Piekarnik nagrzany na 190C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 55 minut, ciasto w formie dobrze wystudzić.
cherry