Sposób przygotowania:
Drożdżówki z mascarpone i rabarbaremEtap 1
Drożdże z 2 łyżkami cukru i pół szklanki ciepłego mleka mieszamy i pozostawiamy na ok.10 minut aż zaczną pracować. Następnie do miski wrzucamy resztę składników i dodajemy rozczyn, wyrabiamy ciasto. pozostawiamy pod przykryciem na ok. 1 godzinę.
Etap 2
Przygotowujemy nadzienie. Serek mieszamy z cukrem, a rabarbar tniemy na małe kawałki.
Etap 3
Ciasto po wyrośnięciu, lekko wyrabiamy na stolnicy.
Etap 4
Podzielić ciasto na 10 części i uformować z nich okrągłe placki z wgłębieniem na środku na nadzienie.
Etap 5
W wgłębienie nakładać serek i rabarbar. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni i pieczemy drożdżówki przez ok 20 minut.
cherry
renatka1