Sposób przygotowania:
Ciasto z truskawkami
Żółtka jajek oddzielić od białek. Białka z szczyptą soli ubić na sztywną pianę. Dodać stopniowo 4 łyżki cukru oraz cukier waniliowy, cały czas ubijać. Następnie dodać żółtka jaj, zmiksować. Dodać przesiane obydwie mąki z proszkiem do pieczenia.Wylać do formy prostokątnej wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym piekarniku 170 stopni 30 minut. Truskawki umyć, odszypułkować, pozostawić na sicie. Dwie galaretki rozpuścić w 0,8 litra wody, pozostawić do ostygnięcia. Jedną galaretkę rozpuścić w 200 ml gorącej wody, pozostawić do ostygnięcia.Mleko wlać do miski , wsypać śnieżkę i zmiksować . Następnie lekko tężejącą galaretkę wlewać do bitej śmietany miksując. Wyłożyć masę śmietanową na zimny biszkopt. Poukładać truskawki. Zalać tężejącymi dwoma galaretkami. Ciasto wstawić do do lodówki na co najmniej 2 godziny.