Sposób przygotowania:
Ciasto z truskawkami
Truskawki myjemy i osuszamyna sicie.
Miękką margarynę ucieramy mikserem dodająć stopniowo cukier ,jajka i zółtka,Cały czas ucieramy na gładką masę.Do masy dodajemy przesiane mąki i proszek do pieczenia,całosć dokładnie wymieszać.Blachę wyłozyć papierem do pieczenia 25/40 cm dac ciasto,na ciasto dac truskawki,Blachę włozyć do nagrzanego piekarnika 175 st i piec 30-35 minut, Następnie ubić pianę z białek dodając stopniowo cukier,do ubitej bezy dodac kisiel truskawkowyi wiórki kokosowe lekko wymieszać .Bezę wyłozyć na niedopieczone ciasto i włozyć jeszcze raz do piekarnika na około 15 minut zeby się przyrómieniła.POLECAM ! ! !
Miękką margarynę ucieramy mikserem dodająć stopniowo cukier ,jajka i zółtka,Cały czas ucieramy na gładką masę.Do masy dodajemy przesiane mąki i proszek do pieczenia,całosć dokładnie wymieszać.Blachę wyłozyć papierem do pieczenia 25/40 cm dac ciasto,na ciasto dac truskawki,Blachę włozyć do nagrzanego piekarnika 175 st i piec 30-35 minut, Następnie ubić pianę z białek dodając stopniowo cukier,do ubitej bezy dodac kisiel truskawkowyi wiórki kokosowe lekko wymieszać .Bezę wyłozyć na niedopieczone ciasto i włozyć jeszcze raz do piekarnika na około 15 minut zeby się przyrómieniła.POLECAM ! ! !
gusia1000