Sposób przygotowania:
Ciasto z truskawkami
Jajka( całe) ubijam razem z cukrami, musi potroić swoją objętość .
Do dzbanka wlewam mleko, olej , ocet i mieszam całość.
Mąkę i proszek do pieczenia przesiewam do miski.
Dodaję do jajek, partiami, raz mąkę, raz płyn, na przemiennie, cały czas miksując .
Kruszonka: Masło rozcieram palcami z mąką i cukrami.
Gęste ciasto wykładam do blaszki (35 x 24), wyłożonej papierem do pieczenia.
Na wierzch układam , odszypułkowane truskawki.
Wysypuję na nie równomiernie kruszonkę. Piekę w 185 st C 50 -55 minut .
Po upieczeniu zostawiam ciasto na chwilę w uchylonym piekarniku. Później przekładam na deskę.Smacznego.
*inspiracja-blog z cukrem pudrem
Do dzbanka wlewam mleko, olej , ocet i mieszam całość.
Mąkę i proszek do pieczenia przesiewam do miski.
Dodaję do jajek, partiami, raz mąkę, raz płyn, na przemiennie, cały czas miksując .
Kruszonka: Masło rozcieram palcami z mąką i cukrami.
Gęste ciasto wykładam do blaszki (35 x 24), wyłożonej papierem do pieczenia.
Na wierzch układam , odszypułkowane truskawki.
Wysypuję na nie równomiernie kruszonkę. Piekę w 185 st C 50 -55 minut .
Po upieczeniu zostawiam ciasto na chwilę w uchylonym piekarniku. Później przekładam na deskę.Smacznego.
*inspiracja-blog z cukrem pudrem
misia5
zbysiowa
Dzięki :) Została fotka :D