Sposób przygotowania:
Biszkoptowe z truskawkami,galaretką,bitą śmietaną
Biszkopt zrobiony według przepisu podaje link;
https://gotujmy.pl/biszkopt-ktry-zawsze-wychodzi,przepisy-okazje-przepis,261011.html
Galaretki robimy według opisu na opakowaniu, wkładamy do lodówki do lekkiego stężenia.
Truskawki myjemy usuwamy szypułki duże kroimy na połówki.
Biszkopt nasączamy sokiem truskawkowym lub malinowym,smarujemy kremem kakaowym, na krem układamy truskawki,które zalewamy tężejąca galaretką.
Ciasto wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.
Kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem dodając pod koniec śmietan fixy,
Na górę ciasta rozkładamy ubitą śmietanę i posypujemy kolorową posypką.
https://gotujmy.pl/biszkopt-ktry-zawsze-wychodzi,przepisy-okazje-przepis,261011.html
Galaretki robimy według opisu na opakowaniu, wkładamy do lodówki do lekkiego stężenia.
Truskawki myjemy usuwamy szypułki duże kroimy na połówki.
Biszkopt nasączamy sokiem truskawkowym lub malinowym,smarujemy kremem kakaowym, na krem układamy truskawki,które zalewamy tężejąca galaretką.
Ciasto wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.
Kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem dodając pod koniec śmietan fixy,
Na górę ciasta rozkładamy ubitą śmietanę i posypujemy kolorową posypką.
CORAL
BozenaMatuszczyk
Dziękuję.;)
gusia1000
BozenaMatuszczyk
Dziękuję;)