Sposób przygotowania:
Ciasto na mleku z serkiem, owocami i bitą śmietaną
Ciasto mleczne: Wszystkie składniki przełożyć do głębokiej miski, dokładnie zmiksować (najlepiej blenderem) i przelać do tortownicy o średnicy 22 cm (natłuszczonej i oprószonej kaszą manną). Piec 40 minut w 190 stopniach. 15 minut przed końcem pieczenia temperaturę zmniejszyć do 175 stopni. Ciasto ostudzić i przekroić na dwa płaty.
Masa z serka: Żelatynę rozpuścić w 50 ml gorącej wody i pozostawić do ostudzenia. Połączyć z serkiem i schłodzić w lodówce. Masa ze śmietanki: Żelatynę rozpuścić w 50 ml gorącej wody i pozostawić do ostudzenia. Śmietankę z cukrem ubić na sztywno i mieszając połączyć z żelatyną. Schłodzić w lodówce.
Owoce pokroić w plasterki. Na spodzie ciasta układać warstwowo: banany, masa z serka, truskawki, wierzch ciasta, banany, krem śmietanowy. Ciasto posypać wiórkami kokosowymi. Schłodzić w lodówce.
Masa z serka: Żelatynę rozpuścić w 50 ml gorącej wody i pozostawić do ostudzenia. Połączyć z serkiem i schłodzić w lodówce. Masa ze śmietanki: Żelatynę rozpuścić w 50 ml gorącej wody i pozostawić do ostudzenia. Śmietankę z cukrem ubić na sztywno i mieszając połączyć z żelatyną. Schłodzić w lodówce.
Owoce pokroić w plasterki. Na spodzie ciasta układać warstwowo: banany, masa z serka, truskawki, wierzch ciasta, banany, krem śmietanowy. Ciasto posypać wiórkami kokosowymi. Schłodzić w lodówce.