Sposób przygotowania:
Ciasto z truskawkami i masą budyniową
Białka oddzielamy od żółtek. Margarynę ucieramy z cukrem na puszystą masę, następnie dodajemy żółtka i ucieramy ponownie. Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do masy. Na wierzch wsypujemy mąkę i proszek do pieczenia. Całość dokładnie mieszamy na jednolitą masę. Ciasto wykładamy na średniej wielkości wysmarowaną margarynę blachę. Na cieście układamy oczyszczone truskawki lekko je wduszając w ciasto. Pieczemy ok. 50-60 minut w temp. 180 stopni. Studzimy. MASA: Z 350 ml mleka odlewamy pól szklanki i i rozrabiamy w szklance budyń, a resztę mleka zagotowujemy z cukrem. Do gotującego się mleka wlewamy budyń i gotujemy do zgęstnienia. Studzimy. Margarynę ucieramy dodając porcjami zimny budyń. Masę budyniową wykładamy na wierzch ciasta i rozsmarowujemy. Ciasto można posypać startą czekoladą lub startym na tarce małym biszkopcikiem.