Sposób przygotowania:
Ciasto z truskawkami i śmietaną
Do miski dajemy miękką margarynę i cukier waniliowy,ucieramy mikserem dodając stopniowo cukier , jajka i żóltka cały czas ucieramy mikserem aż masa się dobrze utrze. Do masy dodajemy mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia mieszamy. Ciasto wykładamy na blachę 40/25 cm wyłożoną papierem do pieczenia. Truskawki myjemy szypułkujemy i wciskamy całe w ciasto. Blachę wkładamy do nagrzanego piekarnika 175 st i pieczemy około 45 minut Ciasto po upieczeniu studzimy W miseczce zalewamy zimną wodą żelatynę mieszamy i zostawiamy aż napęcznieje,następnie zalewamy wrzątkiem mieszamy i studzimy.Wody za każdym razem lejemy tylko trochę Ubijamy zimną śmietanę z cukrami jak będzie dobrze ubita wlewamy chłodną żelatynę. Śmietanę wylewamy na ciasto górę posypujemy płatkami czekolady i studzimy aż śmietana zastygnie.POLECAM !!!!
gusia1000