Sposób przygotowania:
Ciasto z wiórkami
Biszkopt: oddzielić bialko od żóltek, bialka ubić na sztywno, dodawać stopniowo cukier, pojedynczo żóltka, na koniec delikatnie wmieszać mąkę przesianą i wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Upiec biszkopt w dużej blaszce (21x23), ostudzić, przekroić na 2 części. Ciasto wiórkowe: bialka ubić z cukrem, dodać wiórki, wylożyć na blachę wylożoną papierem do pieczenia. Piec do lekkiego zrumieniena,dokladnie ostudzić. Masa:zagotować mleko z cukrem, budyń wymieszać z mąkami, wlać do gotującego się mleka, wymieszać, ostudzić. Maslo utrzeć z żóltkami, stopniowo dodawać zimny budyń. Na blaszce ukladać: biszkopt,masa, ciasto wiórkowe, masa, biszkopt. Na wierzch można polożyć owoce (winogrona,mandarynki, brzoskwinie lub ananasy z puszki) i zalać je galaretką, lub posypać cukrem pudrem.