Sposób przygotowania:
Ciasto z wiśniami
Wszystkie składniki ciasta zagniatamy i wkładamy na godz. do lodówki. Następnie dzielimy na 6 części. Wiśnie odsączamy z kompotu i w razie potrzeby drylujemy. Białka ubijamy na pianę, dodajemy cukier i dokładnie mieszamy z kisielami. Z lodówki wyciągamy 2 części ciasta i wałkujemy na prostokąty. Jeden wkładamy do blaszki, wykładamy na niego 1/3 bezy i 1/3 wiśni. Przykrywamy drugim prostokątem. Pieczemy ok. 20 min. w temp. 180 st. Tak samo postępujemy z pozostałymi częściami ciasta. Zagotowujemy 2 szkl. mleka, wlewamy budynie wymieszane z pozostałym mlekiem, gotujemy , a następnie studzimy. Masło ucieramy , stopniowo dodając budyń. Masę dzielimy na 2 części i przekładamy nią upieczone ciasto z bezami. Wierzch posypujemy cukrem pudrem