Sposób przygotowania:
Ciasto z wkładką kokosową i pyszną masą
BISZKOPT: Białka ubić na sztywną masę, dodać cukier i dalej ubijać. Następnie dodawać żółtka i mieszać na zwolnionych obrotach miksera. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Przesiać przez sito i dodać do masy. Wymieszać łyżką. Tak przygotowaną masę wyłożyć na wysmarowana brytfannę i piec ok. 25 minut w 180 st. Po tym czasie wyjąc, ostudzić i przeciąć wzdłuż na pół. WKŁADKA KOKOSOWA: Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Łyżką wmieszać kokos. Wyłożyć na brytfannę, piec ok. 25 minut w 180 st. MASA: Przygotować galaretkę jak podano na opakowaniu. Wlać do płaskiego naczynia i odstawić do całkowitego stężenia. Po tym jak będzie twarda, pokroić w kostkę. W mniejszej części mleka wymieszać mąki, żółtka i cukier wanilinowy. Większą część mleka zagotować. Wlać do niego rozmieszane składniki. Ostudzić. Margarynę utrzeć z cukrem, dodawać po trochu zimnego budyniu. Pokroić brzoskwinie z puszki. Dodać do masy. Połowę masy wyłożyć na dolną połowę biszkopta. Wyłożyć wkładkę kokosową. Do masy dodać pokrojoną w kostkę galaretkę. Wyłożyć na wkładkę kokosową pozostawiając odrobinę do dekoracji na wierzch. Przykryć drugą połową placka. Udekorować pozostałością masy i posypką cukierkową.
kurka79
gosia47-47
dziękuję za miły komantarz, polecam, jest pyszny :D