kwiatkibratki

kwiatkibratki

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 922]

Ciasto ze skórką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Fajne ciasto, jem na śniadanie

Ciasto ze skórką

Składniki:

Ciasto ze skórką

 

  • 15 dag cukru
  • 1 małe opakowanie cukru waniliowego
  • 150 ml mleka 3,6%
  • 20 dag masła
  • 1 opakowanie małego proszku do pieczenia
  • 15 dag mąki ziemniaczanej
  • 15 dag mąki pszennej
  • 2 łyżki posiekanej skórki pomarańczowej

Sposób przygotowania:

Ciasto ze skórką
Wymieszać wszystkie sypkie składniki (poza skórką). Masło stopić, lekko przestudzić, dodać, dokładnie wymieszać. Wymieszać ze skórką. Ciastem wypełnić uprzednio natłuszczoną formę. Piec w temp. 180 st. C przez 50 minut.