Sposób przygotowania:
Ciasto ze szpinakiem „leśny mech”
Ciasto:
Szpinak odmrozić, odcisnąć wodę (ja jeszcze dodatkowo go blendowałam, aby ciasto było bardziej jednolite). Białka ubić na sztywną pianę. Cały czas miksując dodać cukier, a następnie żółtka. Nie przestając wlać olej. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem i wymieszać. Dodać szpinak i wymieszać. Piec ok. 50 minut w 180 stopniach.
Masa:
Przygotować i ostudzić żelatynę. Śmietanę ubić na najwyższych obrotach na puch. Dodać cukier puder, a następnie żelatynę cały czas miksując. Z ciasta ściąć wierzch i go pokruszyć. Z granatu wyjąć pestki. Ciasto posmarować masą i posypać okruchami ciasta.
Na wierzch wysypać pestki granatu.
Szpinak odmrozić, odcisnąć wodę (ja jeszcze dodatkowo go blendowałam, aby ciasto było bardziej jednolite). Białka ubić na sztywną pianę. Cały czas miksując dodać cukier, a następnie żółtka. Nie przestając wlać olej. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem i wymieszać. Dodać szpinak i wymieszać. Piec ok. 50 minut w 180 stopniach.
Masa:
Przygotować i ostudzić żelatynę. Śmietanę ubić na najwyższych obrotach na puch. Dodać cukier puder, a następnie żelatynę cały czas miksując. Z ciasta ściąć wierzch i go pokruszyć. Z granatu wyjąć pestki. Ciasto posmarować masą i posypać okruchami ciasta.
Na wierzch wysypać pestki granatu.
ETAP 1:
Ciasto:
Szpinak odmrozić, odcisnąć wodę (ja jeszcze dodatkowo go blendowałam, aby ciasto było bardziej jednolite). Białka ubić na sztywną pianę. Cały czas miksując dodać cukier, a następnie żółtka. Nie przestając wlać olej. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem i wymieszać. Dodać szpinak i wymieszać. Piec ok. 50 minut w 180 stopniach.
Masa:
Przygotować i ostudzić żelatynę. Śmietanę ubić na najwyższych obrotach na puch. Dodać cukier puder, a następnie żelatynę cały czas miksując.
Z ciasta ściąć wierzch i go pokruszyć. Z granatu wyjąć pestki.
Ciasto posmarować masą i posypać okruchami ciasta. Na wierzch wysypać pestki granatu.