Sposób przygotowania:
Ciasto Złotówka
Z podanych składników jak jaja, cukier, margaryna, cukier waniliowy oraz mąka z proszkiem do pieczenia zmieszać masę w mikserze z komorą lub za pomocą ręcznego z mieszadłami. Tortownicę złożyć, natłuścić i wyłożyć wyciętym w kółko arkuszem pergaminu i wlać masę na spód formy.Piekarnik nagrzać do temp.180 st. C i wstawić tortownicę na środek na kratkę. Piec ok. 40-45 min. międzyczasie sporządzić krem budyniowy z dodatkiem rdzenia waniliowego, mieszając dokładnie masę. Zestawić i wystudzić. Ciasto po upieczeniu, wyjąć, przestudzić i uwolnić z tortownicy. Następnie przekroić na wpół długim płaskim nożem i przełożyć kremem budyniowym i nakryć drugim spodem ciasta. Polewę karmelową można sporządzić podobnie jak krem,tyle,że zamiast budyniu dodać do mleka upalony cukier na patelni i wymieszać. Może też być gotowy sos karmelowy do lodów i deserów jak ten. Z krokantu orzechowego i cukierków perełek złotych skomponować jedynkę i napis "Złoty". Gotowe ciasto przenieść na paterę, pokroić i podawać na deserowych talerzykach z widelczykami do ciast.