Sposób przygotowania:
Ciasto Żołądek
Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia. w osobnej misce ucieramy margarynę,cukier i żółtka. Dodajemy olej i mąkę w z proszkiem.Ubijamy pianę z białek,dodajemy i delikatnie mieszamy. Ciasto dzielimy na trzy części.
Do jednej dodajemy mak
do drugiej kakao
trzecią zostawić białą.
Blachę smarujemy masłem lub wykładamy papierem do pieczenia. Wlewamy ciasto z makiem. Łyżką robimy przez środek rowek i szybko wlewamy ciemne ciasto z kakao. Robimy kolejny rowek i wlewamy ciasto białe.
Piec około godziny w temperaturze 160 stopni
Do jednej dodajemy mak
do drugiej kakao
trzecią zostawić białą.
Blachę smarujemy masłem lub wykładamy papierem do pieczenia. Wlewamy ciasto z makiem. Łyżką robimy przez środek rowek i szybko wlewamy ciemne ciasto z kakao. Robimy kolejny rowek i wlewamy ciasto białe.
Piec około godziny w temperaturze 160 stopni