Sposób przygotowania:
Ciasto żurawinowo-warzywne
Przygotowane buraczki oraz marchew łączymy ze sobą. Żurawinę oraz migdały obtaczamy w łyżce mąki. Przygotowane jajka wybijamy do miski. Wsypujemy do nich odmierzoną szklankę cukru. Całość ubijamy do uzyskania puszystej masy jajecznej. Do ubitej masy dodajemy mąkę z proszkiem na przemian z olejem. Do tak przygotowanego ciasta dodajemy przygotowane migdały i żurawinę oraz tarte warzywa. Całość delikatnie mieszamy. Gotowe ciasto przekładamy na wcześniej przygotowaną blaszkę. Pieczemy je około 45 minut. najlepsza temperatura to 180°C. Po wyjęciu ciasto studzimy, a przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
joana30
jaga85
Dziękuję:)
cris
jaga85
Nie , nie zabarwiły ciasta, wręcz przeciwnie w trakcie pieczenia wyblakły. Właściwie widać tylko marchew, a buraczków nie!