mela25

mela25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 454]

Ciato marchewkowe

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszna babka marchewkowa .

Ciato marchewkowe Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Ciato marchewkowe

 

  • 200 g Margaryny
  • 300 g marchewki
  • 4 jajka
  • 130 g cukru
  • 350 g mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • szczypta soli

Sposób przygotowania:

Ciato marchewkowe
Marchewkę myjemy osuszamy obieramy i ścieramy na drobnych oczkach , odciskamy delikatnie sok . Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę . Mąkę proszek sodę i sól , mieszamy i przesiewamy do masy jajecznej dodajemy marchewkę i znów mieszamy . Margarynę rozpuszczamy i studzimy . Gdy wystygnie wlewamy do masy i delikatnie miksujemy mikserem na najmniejszych obrotach . Wylewamy do tortownicy wysmarowanej margaryną i posypanej bułka . Pieczemy w piekarniku około 40 minut w temp : 170 C .
Ciato marchewkowe
Upiecznone ciasto w całości , studzimy ...
Ciato marchewkowe
Gotową masę przekładamy do tortownicy i pieczemy
Ciato marchewkowe
Marchewkę ścieramy drobno na tarce i odciskamy delikatnie sok