Sposób przygotowania:
Fasola z ciecierzycą na ostro z chilli
Papryczki chilli umyć, usunąć nasiona, pokroić w paseczki. Obie fasole i ciecierzycę osączyć, opłukać zimną wodą, pozostawić na sicie do osączenia. Cebulę obrać, umyć, drobno pokroić. Czosnek obrać, umyć i drobno pokroić. Paprykę umyć, przekroić, usunąć gniazdo nasienne, pokroić w kostkę. Pomidory umyć, pokroić w ósemki. Oliwę rozgrzać na dużej patelni, wrzucić cebulę, czosnek i chilli, smażyć 5minut. Koncentrat rozprowadzić w małej ilości bulionu. Na patelnię włożyć fasolę i ciecierzycę, wlać koncentrat i resztę bulionu. Zagotować, zmniejszyć płomień, przykryć i gotować 15minut. Dodać paprykę, pomidory, bób, przyprawić pieprzem. Zagotować, przykryć i gotować 20minut. Wsypać kolendrę, wymieszać i podawać.