Sposób przygotowania:
Ciekawy jabłecznik
Biszkopt makowo- kokosowy: Białka ubić na sztywno zasypać cukrem i nadal ubijać, mąkę połączyć z proszkiem kokosem i makiem , do białek dodać żółtka i mieszankę z mąką. Delikatnie wymieszać i upiec. Biszkopt jasny. Białka ubić zasypać cukrem dodać żółtka , obie mąki z proszkiem i delikatnie wymieszać upiec. Masa: Ugotować budyń wg. przepisu na opakowaniu, margarynę utrzeć na puch z cukrem pudrem i dodawać zimny budyń nadal ucierając. Masa jabłkowa: Jabłka obrać oczyścić i pokroić w kostkę, Podsmażyć na odrobinie masła , galaretki i cukier rozmieszać w 1/2 szkl. wody wlać do jabłek nie wymieszać. Przełożenie ciasta biszkopt makowo- kokosowy +1/2 masy+ masa jabłkowa+1/2 masy + biszkopt jasny na wierzch można dać polewę .