Sposób przygotowania:
miodowy jabłecznik
Ciast: białka ubić, stopniowo dodając cukier i żółtka. Wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem i kisielem. Ciasto nałożyć na natłuszczoną blachę. Piec ok. 30 minut w temperaturze 180 stopni. Ciasto miodowe: przesiać mąkę i połączyć z pozostałymi składnikami. Podzielić ciasto na dwie części. Części piec osobno w temperaturze 180 stopni przez ok. 15-20 minut. Masa budyniowa: w części mleka rozpuścić budyń i mąkę. Pozostałe mleko zagotować z cukrem. Na gotujące mleko wlać mleko z budyniem i zagotować.. margarynę utrzeć dodając ostudzony budyń. Masa jabłkowa: obrać jabłka, podsmażyć z cukrem do miękkości. Do połowy masy dodać rozpuszczoną w ½ szklanki wody galaretkę truskawkową, a do drugiej części galaretkę agrestową i ostudzić. Jabłecznik miodowy: jeden płat ciasta miodowego posmarować częścią masy budyniowej. Wyłożyć masę jabłkową z czerwoną galaretką. Posmarować masą budyniową. Przykryć biszkoptem i ponownie posmarować masą budyniową. Wyłożyć masę jabłkową z galaretką agrestową. Posmarować pozostałą masą budyniową. Przykryć drugim płatem ciasta miodowego. Udekorować wg uznania.