Sposób przygotowania:
Cielęce medaliony na sosie błękitno - tymiankowym
Mięso rozbijamy na cienkie, owalne plastry i w razie potrzeby formujemy boki nożem. Posypujemy przyprawą warzywną i smażymy na rozgrzanym oleju ok. 5 min.
Do medalionów wlewamy wino i dusimy ok. 1 min.
Powstały podczas duszenia sos odlewamy do rondla, dodajemy śmietankę, starty ser Lazur błękitny i doprawiamy do smaku tymiankiem oraz przyprawą warzywną. Całość gotujemy ok. 5 min.
Morele zalewamy winem i podgrzewamy w rondelku przez ok. 1½ min.
Boki talerza dekorujemy morelą pokrojoną w paski a na środku układamy medaliony i polewamy sosem.
Do medalionów wlewamy wino i dusimy ok. 1 min.
Powstały podczas duszenia sos odlewamy do rondla, dodajemy śmietankę, starty ser Lazur błękitny i doprawiamy do smaku tymiankiem oraz przyprawą warzywną. Całość gotujemy ok. 5 min.
Morele zalewamy winem i podgrzewamy w rondelku przez ok. 1½ min.
Boki talerza dekorujemy morelą pokrojoną w paski a na środku układamy medaliony i polewamy sosem.