V_kuchareczka

V_kuchareczka

Szef Kuchni
[Przepisów: 62]

Cielęcina na słodko wg V_kuchareczka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Co tu opisywać, po prostu cielęcina na słodko. Polecam

Cielęcina na słodko wg V_kuchareczka

Składniki:

Cielęcina na słodko wg V_kuchareczka

 

Sposób przygotowania:

Cielęcina na słodko wg V_kuchareczka
Opłukaną cielęcinę należy natrzeć vegetą, następnie nałożyć na nią goździki, całość zalać winem, który wcześniej wymieszaliśmy z łyżką miodu, mięso wstawiamy na około 1,5 godziny do lodówki. Kromki chleba namaczamy w wodzie i dodajemy do niego pozostałe 2 łyżki miodu oraz jajko, całość wymieszać. Cielęcinę układamy w naczyniu żaroodpornym lub zwykłej brytfance, po czym obkładamy je chlebową masą, całość pieczemy przez około 50 minut w temperaturze 180 stopni, po wyjęciu z piekarnika mięso kroimy w plastry.