Sposób przygotowania:
Cielęcina z cytrusami po maltańskuMarchewkę obrać, pokroić w plasterki. Cebule pokroić w piórka. Warzywa zalać literm wody. Dodać 2 liście laurowe i kilka ziarenek pieprzu. Gotować 20 minut, ostudzić, połączyć z winem, doprawić solą. Włożyć mięso i dostawić do lodówki pod przykryciem zrobionym z foli do żywności PACLAN. Po kilku godzinach mięso wyjać z marynaty, osuszyć, posolić. Obsmażyć na oleju, przełożyć do brytfanny. Podlać 2 szklanki marynaty i sokiem pomarańczowym. Piec 40 minut w 200 stopniach. Cytryny sparzyć, pokroić w plasterki. Pomarańcze obrać, pokroić w kawałki. Mięso podzielić na porce, obłożyć plasterkami cytryny, kawałkami pomarańczy, udekorować natką.