Mikrula

Mikrula

Starszy Kucharz
[Przepisów: 34]

Cielecina z marchewka i salata

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Nic nie jest tak trudne jak sie nam wydaje;)

Cielecina z marchewka i salata

Składniki:

Cielecina z marchewka i salata

 

Sposób przygotowania:

Cielecina z marchewka i salata
Cielecine pokroic na niewielkie kawalki,grubosci ok,1cm.Rozgrzac oliwe i obsmazyc mieso,niech sie zrumieni i zamknie soki w srodku.Dodac sos sojowy i marchew pokrojona w grube plastry,przemieszac wszystko i dolac wrzatku lub bulionu.Dodac oregano,pieprz i pietruszke posiekana i dusic na malym ogniu ok.30-40min.W miseczce roztrzepac jajko z sokiem z cytryny,zahartowac sosem z miesa zeby sie jajko nie scielo,wylaczyc plomien i wlac do potrawy-NIE GOTOWAC!-przemieszac calosc duza lyzka 2-3 razy tak by calosc sie pokryla sosem cytrynowo-jajecznym i podajemy.